Live Music Projects heeft een toegepaste methode ontwikkeld om akoestische aanpassingen te verrichten. Deze methode is zeer praktisch gericht. Er wordt door Live Music Projects geluisterd naar de ruimte en er is overleg over de visuele wens van de opdrachtgever. Hierbij is het talent en het zuivere gehoor van akoesticus Paul van Zeeland onmisbaar.

DIENSTEN

Aan de hand van zijn ervaringen en meetgegevens wordt een advies uitgebracht. Hierbij wordt in alle gevallen het beschikbare budget voor de akoestische aanpassingen gerespecteerd.

Ook verricht Live Music Projects geluidsmetingen. Dit kan varieren tot een eenvoudige meting van de bestaande geluidsdruk tot een meting van overlast van geluid in bijvoorbeeld een woonwijk.

Overlast van lage frequenties wordt vaak vergeten, echter deze geluidsgolven bepalen grotendeels de grootte van de overlast, wat zal worden toegelicht in het eindrapport.

Live Music Projects heeft ruime akoestische ervaring met het inrichten van zalen en kleine ruimtes. Zo is in Ulft bij het cultuurcluster Drufabriek een pop- en theaterzaal volledig akoestisch ingericht, net zoals de bij de ECI-fabriek in Roermond.  Ook wordt in goed overleg met de architect de juiste en visueel meest aantrekkelijke vorm gekozen van isolatie.

Door combinaties van diverse technieken en rekening te houden met de visuele aspecten, kan elke ruimte zijn eigen akoestiek krijgen. Zo is er bijvoorbeeld speciaal voor muziekscholen en ruimtes waar bands spelen door Live Projects een betaalbare oplossing gevonden om lage tonen te dempen, waardoor het geluid beheersbaar blijft. In combinatie met reflectiepanelen onstaat hierdoor een akoestisch aangename ruimte.

HORECA

In Arnhem heeft Live Music Projects bijvoorbeeld café restaurant ‘Goed Proeven’ ingericht in het modekwartier. Dit café is akoestisch zo aangepast dat modeshows, bandoptredens, presentaties en dancefeestjes eenvoudig met elkaar afgewisseld kunnen worden. Diensten kunnen nog worden uitgebreid met de levering van geluidsapparatuur.
 
Go To Top